LAYLA ZOE - RETROSPECTIVE TOUR 2019

 


Layla Zoe is een internationaal erkende blues singer-songwriter uit Canada, werd geboren in Brits Columbia en verhuisde later naar Toronto. Via de platen collectie en de band van haar vader leerde Layla de blues muziek kennen. Als veertienjarige trad ze op met haar vader en al vrij jong kiest Layla, om resoluut in de muziek haar weg te zoeken. Aanvankelijk in cover bands en, via sessies met gitarist / producer Henrik Freischlader (Cable Records) en Sonny Landreth en een optreden tijdens het Montreal Jazz Fest 2014, bouwt Layla gestadig aan haar nu al indrukwekkende persoonlijke carrière.

In 2005 debuteerde Layla met het album "You Will". In 2006 wint ze in Jaarvenpaa, Finland de 'Compo 10 Blues Songwriting Competition' en gaat ze touren in Europa. Met haar mentor Henrik Freischlader brengt ze in 2011 "Sleep Little Girl" uit. Haar album "The Lily" (2013) werd in 2014 door Downbeat Magazine verkozen als 'Beste Album'. Live wordt Layla Zoe begeleid door de flamboyante Duitse songwriter / producer & multi-instrumentalist Jan Laacks. Op het podium is Layla een bijzondere verschijning. Ze is dan niet alleen bijzonder als singer-songwriter, maar beleeft ook met haar lichaam, als een geoefende choreografe en met zichtbare voldoening, heel intens en persoonlijk, de emoties en kracht van iedere song.

"Songs From the Road" (2017) was na "Live At Errington Hall" uit 2008 en "Live At Spirit Of ‘66" (2015) Layla’s derde live album én nu na haar laatste dubbelalbum "Gemini" uit 2018 is onze veelzijdige zangeres er weer met een nieuw dubbel livealbum, opgenomen in Bremen, op 27 november 2019 en kreeg als naam de "Retrospectieve tour 2019". Deze plaat met zijn 13 songs neemt u werkelijk op een muzikale reis mee en herinnert u er vooral aan waarom Layla Zoe wordt beschouwd als één van de beste in het vak. Met haar expressiviteit en performance ging Layla in die maand op pad met haar langverwachte Retrospectieve Tour, en dit voor 18 concerten in 6 verschillende Europese landen in 24 dagen.

Layla Zoe heeft inmiddels opgetreden bij de grootste blues-, jazz- en folkfestivals ter wereld, won vele prijzen en bracht in totaal dertien albums uit. Dit "Retrospective Tour" bevat echter het beste uit haar repertoire. Met voornamelijk veel songs uit haar laatste in eigen beheer uitgebrachte "Gemini" album, waarvan de eerste cd met ondertitel "Fragility" akoestisch is, en de tweede cd "Courage" elektrisch is. Het album biedt dan ook de nodige muzikale variatie die garant staat voor een breed muziek liefhebbend publiek, zoals nu ook haar "Retrospective Tour 2019" album dat blues, rock, folk, uptempo nummers, ballads en nog veel meer bevat !

Uit cd 1 van het "Gemini" album viel de keuze alleen op de akoestische opener "She Didn’t Believe", die ook hier als opener dienst doet. Daarna gaan meteen alle registers open in "Leave You For Good", en het bijna 12 minuten tellende "Never Met A Man Like You", songs waarbij Layla Zoe meteen haar bluesrock kant laat horen. Dit is Layla zoals ik ze graag hoor, die power, dat alles geven in een nummer. Andere songs uit het "Gemini" album zijn o.a. het reggae getinte "Little Sister" wat een pakkende ode is aan haar jongere zus. Het duivelse "Weakness" met zijn sterke niet echt opbeurende tekst zoals ook "Bitch with The Head of Red" soms wat vulgair in tekst klinkt maar wel een kraker van een nummer is. Laatste song die we terugvinden uit haar vorig album is "Ghost Train", en hier hoor je door het drumwerk en het geweldige gitaarwerk heel wat invloeden van Crosstown Traffic van Jimi Hendrix. Veel van de songs zijn geschreven samen met haar Duitse gitarist Jan Laacks, maar ook met Chris Raines . Alleen het funky "Someday" schreef ze alleen. Afsluiten doet ze met de enige cover op deze dubbelaar, nl. Bob Dylan's "I Shall be Released" wat ze dan ook indrukwekkend en met veel verve doet (zie video).

Layla Zoe levert met "Retrospectieve Tour 2019" een sterk en gevarieerd livealbum af, dat haar indrukwekkende kwaliteiten als artieste op een bijzondere wijze samenvat. Beide cd’s zijn een toonbeeld van haar kunnen, ze bevestigen gewoon haar kwaliteiten als songwriter en performer. Zonder enige twijfel haar beste liveplaat tot nu toe.

Releasedatum: 21.02.20


BAND:
Layla Zoe - Lead vocals and harmonica
Krissy Matthews - Guitar and backing vocals
Paul Jobson - Bass, organ and backing vocals
Frank Duindam - Drums and backing vocals

TRACKS:
CD 1
1. SHE DIDN’T BELIEVE
2. LEAVE YOU FOR GOOD
3. SOMEDAY
4. DON’T WANNA HURT NOBODY
5. NEVER MET A MAN LIKE YOU
6. LITTLE SISTER
7. BLACK OIL

CD 2
1. BACKSTAGE QUEEN
2. WEAKNESS
3. BITCH WITH THE HEAD OF RED
4. GHOST TRAIN
5. HIPPIE CHICK
6. I SHALL BE RELEASED

Artiest info
Website  
 

Label: Layla Zoe Music

video